0

Nieuwe helden

nieuwe helden banjotown

Als klein kind was ik al vroeg fan van voetbal helden als Dennis Bergkamp en vooral ook Marco van Basten. Dit kon ook niet anders met een voetbalgekke vader / familie. Toen ik tien jaar was, verhuisden we van IJsselstein / Maarssen naar Doetinchem. Daar kwam de Graafschap al snel in beeld. Ik vond het gaaf dat ik als kind met helden Raymon Victoria en Dennis te Braak mocht voetballen. Hoewel ik als kind liever gamede dan voetbalde, heb ik nooit echt game helden gehad. Dat is eigenlijk pas begonnen toen ik puber was. Op The Box had je Gamekings: Skate The Great, Boris, Melle en later kwamen daar Simon, Emiel en Donny bij.

Met mijn website Retrokings heb ik voor het eerst mijn game helden ontmoet. Donny van Gamekings ging met ons mee naar arcadehal Hall of Game in Tilburg, Simon heeft een keer voor Retrokings geschreven.

Tegenwoordig ontmoet ik mijn game helden steeds sneller en vind ik het vooral leuk voor mijn kids als ze deze makkelijker kunnen ontmoeten. Zo heb ik laatst Rami Ismail en Emiel Kampen ontmoet op Indievelopment en heeft mijn zoontje Emil een game gemaakt voor en met Rick Broers en Joery Mooijman van Banjotown, de nieuwe helden!

Heb je ook altijd helden gehad? En wie zijn het nu?

Ruben Kwaaitaal

Proud dad of Emil, Elin, Marit and Nora. Pizza lover and gamer. Founder of Gamestad, the social network for gamers | #Videogames #Indiedev #Gamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *