Minecraft in de bioscoop met bekende Youtubers

Op 28 oktober 2015 is de nieuwe Pathé bioscoop geopend in Arnhem. Bijna 90% van de kinderen die we helpen bij het maken van games speelt Minecraft. Ik vraag namelijk altijd aan de kinderen welke games zij spelen. Nu had ik al snel met mijn collega Mike van Gamestad het idee om in die nieuwe bioscoop een tegek Minecraft event te organiseren. Als eerst wilden wij dit groots aanpakken bij een bioscoopketen, maar we merkten al snel dat het bij een groot keten lang kan duren. Toen hebben we besloten om gewoon maar te starten. De eerste keer hebben wij Minecraft in de bioscoop gehouden in Rozet – Arnhem. Nog zonder bekende Youtuber, maar al wel een event waar veel kinderen tegelijk konden gamen. Er waren wat opstartproblemen, maar al snel hadden we een soort LAN-party waar 20 kinderen tegelijk Minecraft konden spelen. De tweede editie werd gehouden in Stadsbioscoop Rembrandt. Deze was erg gaaf met Youtubers Cemal van NLGMinecraft en IkBart van Zoutepopcorn met zo’n 40 gamers tegelijk. De derde editie is gehouden met Youtubers Bardo Ellens van Banjomovies en Teun Vink in theater De Leeuw. De vierde editie zal in Noord-Holland zijn.

Ruben Kwaaitaal

Proud dad of Emil, Elin, Marit and Nora. Pizza lover and gamer. Founder of Gamestad, the social network for gamers | #Videogames #Indiedev #Gamer